Jesteś tutaj: / / Makowiec zawijany w kruche ciasto

Makowiec zawijany w kruche ciasto

  • Polecany
180k
806
73
  • Stopień trudności

    Średnio trudny
  • Czas wykonania

    Długi
  • Ilość porcji

    24  porcje

Składniki:

Opis:

Zobacz wszystkie komentarze (73)
Pokaż wcześniejsze komentarze
Wkn

(2015-12-23 18:32)

Też bardzo lubię makowce w cieście kruchym :)

kasia00

(2016-12-30 12:30)

Tego makowca robię od około 3 lat ,zawsze wychodzi ,dziś go zrobiłam inaczej bo spieszę się do pracy,czyli zamiast rolad rozwałkowałam ciasto na blaszce 24cm,na 36cm na to farsz makowy i ciasto na wierzch ,piekłam 1 h ,tylko nie wiem czy ten czas jest dobry ? piekarnik na 180 go

kasia00

(2016-12-30 12:31)

zaraz go wyjmę z piekarnika jutro prześlę zdjęcia.Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym 2017 Roku.

margola

(2017-12-22 10:50)

Po raz kolejny piekłam na święta makowce ,są smaczne ,piekę je od wielu lat chef

1miska7

(2020-12-24 15:20)

Makowiec bardzo dobry - ja trochę za długo trzymałam i  za bardzo spieklam, ale i tak pycha. Dałam masę gotową z puszki tak więc samo zrobienie szybkie i proste.

555

(2021-01-08 17:43)

masę makową robiłam sama, ale z trochę innego przepisu, z maku mielonego na sucho.. pyszny!

Skomentuj
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij