Jesteś tutaj: / / / Komentarze

Komentarze do przepisu "paszteciki drożdżowe"

inka21

(2004-11-30 14:33)

zawsze staram sie podawać szczególowo i dokładnie, nie lubię marnować ani pieniędzy ani czasu, cieszę sie że ci ten przepis wyszedl i smakowal ,pozdrawiam inka21

Pedyta

(2005-03-25 19:16)

Swietny przepis. Moja rodzina od razu pozarla wszystkie paszteciki i krzyczala, zeby wkrotce zrobic wiecej- bo pyszne:)

KasiaHeród

(2005-03-30 15:35)

Byłabym wdzięczna za przepis na nadzienie do tych pasztecików- ale nie na słodko. Wolałabym takie ''pasztetowe'' nadzienie ;-) Tylko jak je zrobić? Proszę o pomoc. Dziękuję!!!

inka21

(2005-03-30 16:56)

kasieńko zależy ile chcesz zrobic tych pasztecikow, ale srednio daję 30 dkg odciśnietej z soku i poszatkoanej kapusty kiszonej, 1/2 kg pieczarek stertych na tarce o dużych oczkach, wcześniej podsmażam na łyżce oleju posypujac wegetą i tymiankiem, następnie mieszam skladniki razem, dodaję maggi do smaku, cząbru, majeranku i odrobine rozmarynu -gotowe, napelniam farszem paszteciki:), inka21

mlodamezatka

(2005-11-22 16:30)

rewelacja mój mąż się spierał że kupiłam że to musiał robić fachwiec:)

jasia

(2005-12-15 21:24)

Inka, czy te paszteciki można  wcześniej zrobić i jakoś przechować ?
Czy jednak lepiej wszystko zrobić w wigilię?
Poradź, bo jeszcze nigdy nie robiłam, a mam ogromną chęć.
jasia

klio

(2005-12-16 14:26)

Zrobiłam dwie blach. Pyszne. Nie moge się oderwać chyba sama je zjem. Są doskonałe :DDD
Acha zrobiłam z kapustą i grzybami.

klio

(2005-12-16 16:49)

Ja mialam 6 dlugich na 55cm (ok.)  zwinętych "roladek", Ciata użyłam 3 szkl. i 30 dkg. drożdży, 2 jajka itd.  po rozwałkowaniu ok 3-4 mm. Ile sztuk to Ci nie powiem bo za dużo już zjadłam. No i zależy jak gęsto je pokroisz.
Bo moje paszteciki były krojone z wałka a nie wykrawane jak np.; perogi.

inka21

(2005-12-16 21:07)

ja jasiu JUZ mam zrobione i zamrożone,poniewaz nie jestem w stanie przy takim nakładzie pracy w pracy poruszac rękami i obawiam sie ,ze na 2 dni przed wigilią to nie będęw stanie nic zrobic, więc sie zabezpieczyłam za wczasu, a odpowiadając na pytanie to te paszteciki wiadomo najlepsze są na swieżo ,alezamrozone tz nieźlesmakuja, pozdrawiam inka21

jasia

(2005-12-16 21:09)

Odpowiedziałaś zbyt skąpo, a ja na prwadę nie mam doswiadczenia w tej materii. Powiedz, zamrożone - upieczone?
jak je potem podać ( jak odmrozić)

inka21

(2005-12-16 21:27)

nie mialam zamiaru cię zbywać, słuchaj ja pieke te paszteciki, studze i zamrażam w woreczkach foliowych, jeśli chcę sobie chrupnąc zamrozone paszteciki -to je wyciągam z zamrażalnika i wkładam na minutę lub półtora(ja lubię gorące, reszta rodzinki -nie) do mikrofalówki,ale możesz też do nagrzanegopiekarnika wsadzićna 3-5minut, jeśli coś niejasne-to pisz,odpowiem:)

jasia

(2005-12-16 22:18)

Teraz już wszystko jasne - jak zrobię dam znać -    dzieki
jasia

jasia

(2005-12-18 17:29)

Bardzo diękuję za rady, paszteciki właśnie zrobione - powiem jedno - pychotka !
Mąż już dostał po łapach, zjadł swoją porcję i wybiera te, które są do zamrożenia.
Farsz zrobiłam taki jak na pierogi ( mój przepis) , ale dodałam jeszcze pieczarek, żeby był trochę inny.
Zawsze bałam się ciasta drożdżowego, bo z nim tyle zachodu. Teraz wiem , że można inaczej i też jest wspaniałe.
jasia

alonka81

(2005-12-18 18:34)

Witam!!Mam pytanko.Czy ta "oziębiona margaryna" to zwykła margaryna prosto z lodówki czy też wcześniej roztopiona, a póżniej oziębiona??Proszę o szybką odpowiedź bo mam zamiar zrobić te wyśmienite paszteciki na święta no i nie chcę zaliczyć jakiejś wtopy.Pozdrawiam.

lorisa

(2005-12-18 20:59)

Paszteciki wyszły znakomicie.Przepis godny polecenia dla znajomych.Miałam troszke problem, bo nikt nie pisze jak je zawijać. Zawinęłam farsz w rulon i pokroiłam na 2-4 cm kawałki. Może ktoś mi napisze jak robić inne tak na przyszłość.

jasia

(2005-12-19 00:05)

Lorisa, niestety miałam ten sam problem i zrobiłam tak jak ty - w rulon i pokroić

jasia

(2005-12-19 00:07)

Sorki, zmieniłam ci nicka Iorisa

marcusia

(2005-12-19 18:13)

Bardzo smaczne!!!!!!!!!!!!

kamilka

(2005-12-22 17:15)

ja mam pytanie czy jak sie zwinie te paszteciki w rulon i pokroi to ten farsz po bokach pod czas pieczenia nie "wyplynie"?

kamilka

(2005-12-23 13:51)

Odpowiedzi sie nie doczekalam ,wiec zrobilam ta paszteciki z pieczarkami i pasztetem,a zawijalam je i sklejalam jak paczki polecam bardzo proste do zrobienia.Dziekuje za przepis

dawidol00

(2005-12-23 20:54)

Paszteciki wyszły znakomite, ale chyba lepsze po ostudzeniu niz takie gorące. Muszę przyznać, że często korzystam z twoich przepisów i są super.

piła

(2005-12-25 09:59)

zrobiłam na wigilię do barszczu ( farsz to kapusta z grzybami ) ciasto bdb, szybko sie robi nie skomplikowane, a efekt super, wszystkim smakowało , świateczne życzenia dla inki, jesteś już moim autorytetem kulinarnym

klio

(2005-12-26 19:52)

Ewelinko to już będzie na stałe w moich planach świątecznych i barszczowych :))) SUPER!!

jasia

(2005-12-28 18:00)

Paszteciki znakomite, wszyscy się zajadali -dzięki

LT

(2006-04-12 12:49)

polecam zamiast margaryny masło - super przepis

aintno1

(2006-10-17 15:48)

Przepis doskonały.Paszteciki idealne.Zrobiłam z podwójnej ilości. Ciasto rozwałkowywałam na prostokąty, w środek farsz , zwijałam w  rulon i kroiłam na paszteciki.Farsz nie wylazł, tylko było go widać w przekroju. Do farszu z kapusty kiszonej dałam grzyby leśne.Posypywałam kminkiem( na co sama bym nie wpadła).Dziekuję.

lena

(2006-10-21 12:50)

inko21 bardzo ci dziękuję za rewelacyjny przepis na paszteciki i farsz .moja rodzinka nie przepada za kminkiem , dlatego paszteciki posypałam startym zółtym serem. wyszły bombowe!!!                       a  to fanfary na cześć tych pasztecików.

esob1

(2006-10-28 22:24)

Skusiłam się, nie żałuję. Robiłam z kapustą i grzybami, a część na słodko - twaróg lub powidła. Te z kapustą i grzybami "poszły" na pierwszy ogień. Cieszą się powodzeniem  nie tylko w mojej rodzinie - kolegom syna smakowały jako drugie śniadanie. Pozdrawiam.

Mońcia

(2006-12-12 15:24)

inka,to kolejny Twój przepis z którego niebawem skorzystam.Chyba zrobie wcześniej z kapustą i grzybami i zamroże na Wigilie.
No i zrobie oczywiście z podwójnej porcji.Ale wytłumacz mi jedno....wszyscy tu piszą o robieniu jakiś rulonów i krojeniu ich
na kawałki.Nie rozumiem.Przecież w swoim przepisie wyraznie piszesz żeby z rozwałkowanego ciasta wykrawać
prostokąty,wkładać farsz i zawijać jak paszteciki.Gdzie tu miejsce na krojenie rulonów????
I jeszcze jedno,moja rodzina niestety nie trawi kminku,może masz ciekawy pomysł czym go zastąpić???Pozdrawiam!!!

inka21

(2006-12-12 21:55)

mońcia ja robie takjak piszę czyli wykrawam prostokąty, ale inni robią  tak:  ciasto   rozwałkowują  na duży prostokąt nakładają w środekfarsz,zwijają jak rolade  pieką a potem kroja na kawałki , codo kminku to zastapić można sezamem - tezfajnie smakuje,pozdrawiam

Mońcia

(2006-12-13 10:50)

Dziękuje za szybką odpowiedz.Ja zdecydowanie zrobie paszteciki Twoim sposobem,już mi ślinka cieknie.Pozdrawiam

Mońcia

(2006-12-14 23:18)

inka 21,zrobiłam dzisiaj Twoje paszteciki!!!Mój tato nie wierzył,że w domowych warunkach,bez żadnych "ulepszaczy"
można zrobić tak dobre paszteciki!!!Są pyszniutkie!Zrobiłam z podwójnej porcji i wyszło mi z tego 17 dużych pasztecików
(dużych to znaczy 18 cm długości i 6 cm grubości).Część od razu pochłoneliśmy a reszte zamroziłam na Wigilie.
Z pewnośćią jeszcze wiele razy zrobie te paszteciki-następnym razem na słodko.Mam pytanie:czy do ciasta ze słodkim nadzieniem
też dodać sól?Czy może cukier???
I jeszcze jedno.Paszteciki zamiast kminkiem warto posypać grubo mieloną mieszanką kolorowego pieprzu-efektownie się prezentują.
Dziękuje za kolejny cudowny przepis i pozdrawiam!!!

babelek

(2006-12-22 16:27)

Po prostu pychotka! Zrobilam farsz z kiszonej kapusty i prawdziwkow. Wyszly znakomite. Idealne do barszczyku.

maggi

(2006-12-23 13:30)

Ratunku...Ile to jest 2dkg???? drożdze mają 100g.?? Niech jakaś dobra duszyczka mi pomoże...bo farsz już zrobiłam ...

Paola_r

(2006-12-23 13:36)

 2 dkg to 20 g, czyli jak podzielisz : 1/5 ze 100 gramowej kostki drożdży.

L_ola

(2006-12-31 13:52)

wyśmienite:)))) polecam przepis innym bo jest wart zrobienia-i to od razu z podwójnej porcji

marchewka007

(2007-01-04 12:31)

Droga Inko!  Twój rzepis na paszteciki jest super!!!  Moja rodzina była zachwycona. W  okresie między świętami a Nowym Rokiem moja mama robiła je trzy razy (zawsze z podwójnej porcji). Jedliśmy wersje z kapustą i grzybami, z masą makową, z dżemem, jagodami, z masą orzechowa. Zawsze były pyszne:). I do tego ciasto robi się ekspresowo. Pozdrawiam:)

jarzebina

(2007-01-04 21:45)

Inka, jak robisz farsz z ryby?

L_ola

(2007-01-07 14:24)

tym razem zrobiła je mama...ciasto rozwałkowała grubiej, pokroliła na kwadraty-nałożyła kulkę farszu i skleiła. Wyszły mieciutkie i pulchne trójkąciki, idealne do barszczu

Mońcia

(2007-01-09 08:57)

Wczoraj znowu zrobiłam te paszteciki bo rodzinka się tego domagała.Zrobiłam z podwójnej ilości i poeksperymentowałam:
do 1/3 pasztecików dałam żółty ser i pieczarki,do następnych zmielone mięso z rosołu do którego dodałam podsmażoną cebulke,
a do ostatniej grupy moja córa włożyła po cieńkiej parówce i utarty żółty ser.Wszystkie wyszły wyśmienite a przy tych
ostatnich to niech się schowają wszystkie hot-dogi świata!!!Moja mama mówi,że paszteciki przypominają jej w smaku
francuskie ciasto.

Skomentuj

Najbardziej aktywni

  • Przepisów: 55
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 1
  • Przepisów: 270
  • Artykułów: 7
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
  • Przepisów: 29
  • Artykułów: 5
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
  • Przepisów: 10
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
  • Przepisów: 23
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 7
  • Przepisów: 90
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij