Jesteś tutaj: / / / Komentarze

Komentarze do przepisu "Babka ziemniaczana"

kamaxyz

(2005-06-13 14:28)

DROGA WKN proszę powiedz, dlaczego dajesz bułkę tartą do babki ziemniaczanej.???????????? Robię od lat,jestem zwolenniczką bab ziemniaczanych i kiszki ziemniaczanej a najbardziej z ziemniaczków bez nawozów kiedy są młode, takie z ogrodu swojego
pozdrawiam kamaxyz

triss

(2005-09-16 17:43)

aby babka była pulchna można dodać 3 lub 4 średnie ziemniaki gotowane

triss

(2005-09-16 17:54)

ziemniaki gotowane zamiast tartej bułki

łakomczuszek

(2008-03-03 14:41)

Pyyyyyyyyyychaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

a.majak

(2008-08-31 12:39)

a ja dodaje jeszcze 1/2 szklanki goracego mleka szczególnie wtedy kiedy ziemniaki sa juz nie pierwszej młodosci jest wtedy wilgotna i jasna

DorDa

(2008-10-23 00:06)

Zrobiłam babkę na obiado- kolację i ledwie możemy się ruszać, była świetna! Troszkę ją zmodyfikowałam: dodałam zamiast bułki tartej (zbrakło) kaszę mannę i oprócz majeranku jeszcze bazylię. Super,polecam!!!

kokliko

(2008-10-23 02:52)

Pycha absolutna, ja znalam te babke pod innym tytulem, a mianowicie  jako kugel ziemniaczany szabasowy (oczywiscie bez boczku), ale z boczkiem z cala pewnoscia  pyszniejsza ta babka, czy ten kugel, polecam koniecznie, zwlaszcza na jakis listopadowy zimny wieczor kiedy zaprosilismy za duzo gosci i nie popatrzylismy wprzody w portfel.

kingaj

(2009-03-01 11:40)

u nas mowi sie na "to' blacharz
super sprawa ,bardzo smaczne -ale ja nie dodaje bulki tartej tylko normalnie smaruje ltuszczem forme

monlesz1

(2009-03-27 22:46)

Właśnie prubuję babki ziemniaczanej zrobionej wegłu powyższego przepisu i powiem, że spodziewałam się czegoś lepszego a wyszło nic nadzwyczajnego. Ja dodałam zbyt dużo soli i pieprzu ale pomijajac to babka i tak nie "rzuciła mnie na kolana". Pieczarek i cebuli zbyt mało, zginęły w ziemniakach. Jedynie naprawdę dobry jest ten przypieczony boczek na wierzchu. Gościom bym tego nie podała.

JoAnn67

(2010-11-19 16:48)

co kraj to obyczaj jak mawiają..mieszkam na Podlasiu i pewnie dlatego babka ziemniaczana jest u nas powszechnie znana i serwowana nawet w pubach więc i dla gości jak najbardziej wypada ją podać.Ja bym się nie powstydziła:)

Z tym gorącym mlekiem to fajny pomysł ale ja zaparzam babkę gorącym tłuszczem,na którym podsmażam boczek.Babka jest wtedy delikatniejsza...a może to moje osobiste odczucie:)w każdym razie,kto nie próbował to szczerze POLECAM!!!a do tego zimne mleko...Łaciate jak na grajewiankę przystało..mniam

rudaas

(2011-06-07 21:30)

no i cóż mam napisać :) pyszności !!! ja jadłam bez niczego a moja córka z keczupem i smakowało nam obu.
Dziękujęmy :)

Henryk073

(2012-07-22 11:33)

Spróbujcie dodać jeszcze białego sera. Ja to robię tak że połowę tej masy wylewam na blachę rozkładam pokrojony w plastry ser biały tłysty( tylko zdala od blachy bo się przypali) i zalewam drugą częścią:). Zyczę smacznego:)

Skomentuj

Najbardziej aktywni

  • Przepisów: 55
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 1
  • Przepisów: 269
  • Artykułów: 7
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
  • Przepisów: 29
  • Artykułów: 5
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
  • Przepisów: 10
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
  • Przepisów: 23
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 7
  • Przepisów: 90
  • Artykułów: 0
  • Filmów: 0
  • Galerie: 0
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij