Jesteś tutaj: / / Utopenec

Utopenec

55.3k
425
41
  • Stopień trudności

    Bardzo łatwy

Składniki:

Opis:

Zobacz wszystkie komentarze (41)
Pokaż wcześniejsze komentarze
gabigold

(2013-10-28 16:23)

Spróbuj tak jak powiedział pan z czech, przekonasz się i będziesz wiedziała:) i jeszcze nam doradzisz:)

kucharkalitewska

(2013-10-28 17:07)

Chyba tak zrobię,jak będą mdłe można zawsze dolać octu,czasem tak robie np.z grzybkami marynowanymi.Dzięki!

ekkore

(2013-10-29 07:57)

Rodzaj octu to kwestia dostępności i smaku. Nasz polski jest zazwyczaj 10%, inne 5. Trzeba dobrać pod własne preferencje.

Czy winny? Nie jest najtańszy, potrzeba go sporo. Ale próbować zawsze warto. Dzięki eksperymentom powstają nowe wersje przepisów.

małpiatka

(2013-10-29 10:10)

Chętnie zrobię pod wódeczkę.. Jedno pytanie - czy po zalaniu serdelków zakręcić mocno słoiki? Nikt nie zadał takiego pytania i nie wiem czy ja jestem taka nieobyta i dla każdego jest jasne, że tak/nie..?;)

heiworth

(2013-10-29 10:44)

Do małpiatki ...

Może podpowiem ...bo też takie robię ...myślę ,że zamknięcie mocne  czy nie ...nie ma żadnego znaczenia ...

ekkore

(2013-10-29 10:45)

Zakręcić normalnie, bez pasteryzowania. Można i nie zakrecać, ale wtedy możliwa inwazja octówek.

Skomentuj
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij