Jesteś tutaj: / / paszteciki drożdżowe

paszteciki drożdżowe

17.5k
214
40
  • Stopień trudności

    Bardzo łatwy

Składniki:

Opis:

Zobacz wszystkie komentarze (40)
Pokaż wcześniejsze komentarze
Paola_r

(2006-12-23 13:36)

 2 dkg to 20 g, czyli jak podzielisz : 1/5 ze 100 gramowej kostki drożdży.

L_ola

(2006-12-31 13:52)

wyśmienite:)))) polecam przepis innym bo jest wart zrobienia-i to od razu z podwójnej porcji

marchewka007

(2007-01-04 12:31)

Droga Inko!  Twój rzepis na paszteciki jest super!!!  Moja rodzina była zachwycona. W  okresie między świętami a Nowym Rokiem moja mama robiła je trzy razy (zawsze z podwójnej porcji). Jedliśmy wersje z kapustą i grzybami, z masą makową, z dżemem, jagodami, z masą orzechowa. Zawsze były pyszne:). I do tego ciasto robi się ekspresowo. Pozdrawiam:)

jarzebina

(2007-01-04 21:45)

Inka, jak robisz farsz z ryby?

L_ola

(2007-01-07 14:24)

tym razem zrobiła je mama...ciasto rozwałkowała grubiej, pokroliła na kwadraty-nałożyła kulkę farszu i skleiła. Wyszły mieciutkie i pulchne trójkąciki, idealne do barszczu

Mońcia

(2007-01-09 08:57)

Wczoraj znowu zrobiłam te paszteciki bo rodzinka się tego domagała.Zrobiłam z podwójnej ilości i poeksperymentowałam:
do 1/3 pasztecików dałam żółty ser i pieczarki,do następnych zmielone mięso z rosołu do którego dodałam podsmażoną cebulke,
a do ostatniej grupy moja córa włożyła po cieńkiej parówce i utarty żółty ser.Wszystkie wyszły wyśmienite a przy tych
ostatnich to niech się schowają wszystkie hot-dogi świata!!!Moja mama mówi,że paszteciki przypominają jej w smaku
francuskie ciasto.

Skomentuj
Zasady dotyczące cookies
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Zamknij