You are here: / / Comments send by the user maua_piegowata

Comments send by the user maua_piegowata

maua_piegowata

(2012-11-24 11:14)

zarobic to ciasto na stolnicy czy wymieszac mikserem czy jak?? miękie maslo, jajo, drożdże w proszku czy świeże..?

maua_piegowata

(2012-09-21 12:28)

na jakiej wielkości blaszkę ten przepis???

maua_piegowata

(2012-08-10 22:27)

osobiście nie znam żadnego przepisu na ciasto, w którym to byłoby zalecenie wstawienia ciasta do zimnego piekarnika.................

maua_piegowata

(2012-03-03 12:59)

dla mnie pycha. zamiast gotować mleko, użyłam gotowej masy krówkowej (nie rozlewa sie), herbatniki kupilam paczke w tesco (350g) i na blaszke 20/30 wystarczylo. śmietanki tez zrobiłam więcej - 400ml zamiast 200 i uzylam 36% (wychodzi sztywniejsza, śnieżki 2 zostawilam).

jest droższe niż piernik, czy inny mużynek i więcej paprania, ale paprac to ja się lubie. no i to ciacho jest dużo smaczniejsze niż piernik czy murzynek:)

dodalam do ulubionych i idę do kuchni, na jutro dla sirty obiecałam zrobić;]

maua_piegowata

(2011-12-19 13:37)

czy to ciasto wyjdzie jeśli nie dodam smietany? albo jaki składnik bezmleczny dodać żeby się udało?? help

maua_piegowata

(2010-05-01 21:10)

a dlaczego proszek do pieczenia skoro są drożdże...?!?

maua_piegowata

(2008-01-10 01:14)

smakuje jak prawdziwe rafaello z pudełka w kuleczkach, tylko jest tego dużo więcej!:D ha!
ja robiłam bez wódki i dałam dwa budynie śmietankowe i 2 łyżki mąki pszennej.
pyszności

maua_piegowata

(2007-08-11 17:08)

odcedzic..?? wszystkie witaminy i soki z warzyw...?? coś naciągane to..

maua_piegowata

(2007-08-11 15:40)

na ile słoików / ogórków proporcje zalewy..?

maua_piegowata

(2007-07-06 04:21)

ile wychodzi porcji z tej ilości składników? błagam, tylko nie pisz, że to zalezy od wielkości pucharków:)tak średnio? czekają mnie pierwsze urodzinki mojej córeczki;] 

maua_piegowata

(2007-02-05 16:33)

ja obstawiam że po 6 miesiącu można się skusić

maua_piegowata

(2006-10-07 10:55)

Ja pamiętam ten torcik w troche innej formie, moja ciocia sie w nim specjalizowała:) Biszkopt był przekrojony na dwa placki, pianka była tylko z galaretkami pokrojonymi w kostkę (różnokolorowe galaretki) - między biszkopty, a na wierzch polewa czekoladowa (gorzka) i wiórki kokosowe. Też pychota.
Pomysł z owocami wydaje mi się lepszy, zawsze to bardziej wyrafnowany smak i większa różnorodność.

maua_piegowata

(2006-10-06 22:44)

takie kolorowe opłatki drukuje się drukarką z tuszem spożywczym. Wiem, że do drukarek canona (do którejś pixmy bodajże) można dokupić takie kartrydże z tuszem. Do tego specjalny papier - opłatkowy i obrazek gotowy. Jak najbardziej jest to jadalne, natomiast jak zachowuje się na cieście na drugi dzień..? nie powinien sie specjalnie zmienić. w cukierni widziałam przygotowany tort komunijny, w sobote, a komunia jak wiadomo w niedzelę, więc chyba nie ryzykowaliby skuchy?

maua_piegowata

(2006-10-06 21:48)

Ta masa to sie potem nie wyleje ze środka...? bo tam ani mąki nie ma, ani jajek...?

maua_piegowata

(2006-06-10 18:40)

a ja właśnie się zabieram za pieczenie. dzisiaj będzie z rabarbarem i truskawkami:)
Ciacho naprawdę przesuper:) A przepis podrzuciłam koleżance z pracy, nigdy nie wyszło jej takie dobre ciacho z rabarbarem:)

Most active

  • Recipes: 55
  • Articles: 0
  • Movies: 0
  • Galleries: 1
  • Recipes: 270
  • Articles: 7
  • Movies: 0
  • Galleries: 0
  • Recipes: 29
  • Articles: 5
  • Movies: 0
  • Galleries: 0
  • Recipes: 10
  • Articles: 0
  • Movies: 0
  • Galleries: 0
  • Recipes: 23
  • Articles: 0
  • Movies: 0
  • Galleries: 7
  • Recipes: 90
  • Articles: 0
  • Movies: 0
  • Galleries: 0
The rules on cookies
As part of our website we use cookies to provide you with services at the highest level. Using the site without changing the settings for cookies is that they will be included in your terminal device. You can change the settings for cookies at any time. More details in our" „<% gt "Polityce Cookies” %>".
Close